Multipolare dialoog on-line Oost/West

 

Zou er een groep zijn die een of meer webinars in het Nederlands wil volgen, gelieve het op de uitnodiging (hieronder) aangegeven adres te contacteren.

2024 Multipolarer Dialog OstWest 3webinars

De ‘ Multipolare Dialoog’ wil graag verbindingen scheppen tussen burgers van Oost-en West-Europa en die kansen aanbieden via online-dialoog. Bij dialoog ben je  luisterbereid naar de andere zijn/haar ervaringen of opinie, zonder die te willen tegenspreken: zo worden ongekende gezichtspunten helder en word je verrijkt door het anders-zijn.

Voor zover mogelijk proberen we meerdere vertalingen te voorzien, waarin het tijdig aangevraagd wordt.
Stuur ons dan een mailtje, en ook als je een eigen bijdrage of ervaring kan aanbieden.

Hier drie kansen om mee te doen, telkens van 19.00 tot 21.15 :

  • 01/03/2024: Dialoog over de zigeuners in EU

Ze zijn met elf miljoen in Europa, en met 6 miljoen in EU. Doorheen de grote verscheidenheid van de “Roma’s”  is er één vraag gemeen: (hoe) kunnen ze zich ‘thuis’ voelen in Europa?

63%  van de jongeren zijn vroege schoolverlaters en gingen niet. Als ze een huis willen huren, voelen ze zich gediscrimineerd. De EU nodigt de staten uit om hun sociale armoede te bestrijden. Maar wie zijn ze echt? En wat zijn hun dromen?

  • 22/3/2024: Dialoog met personen met een handicap

Samenleven met een handicap. Iedereen vindt dat deze personen “waardig” moeten kunnen “mee-“leven. Maar niet elke maatschappij biedt de aangepaste sociale structuren aan, zoals de Sociale Pijlers van  de EU-burgers voorziet. De inclusie van mensen met handicap is een recht en iedereen zou daar mee zorg voor kunnen moeten dragen. Inzet biedt soms onverwachte perspectieven.

  • 12/04/2024: Jongeren en ouderen, samen bouwen ze de gemeenschap op.

Heeft ons maatschappelijk bestel toekomst? Misschien werkt het beter als de ouderen en jongeren de handen in elkaar slaan en begrensdheid omvormen in kansen. Zijn er initiatieven die aanstekelijk werken?

024 Multipolarer Dialog OstWest 3webinars

Lees ook