One for all

 

Bij het uitbreken van COVID19 was het meteen duidelijk dat veel mensen in België, maar ook wereldwijd, het (financieel) moeilijk zouden krijgen door de corona-epidemie. Na een lang telefoongesprek met een vriend merkten we dat we toch echt geluk hadden: we konden onze job grotendeels verder uitoefenen, hebben een gezellige thuis en konden wat genieten van een rustiger leven tijdens de lockdown. We beseften dat we bevoorrecht zijn en kwamen zo op het idee om iets kleins te doen. We wilden het eenvoudig houden, zodat we het – hopelijk – lang kunnen volhouden.

Zo begonnen we met ‘One for All’: we willen één procent van ons inkomen bewust weggeven. Ondertussen zijn we al met dertig vrienden die meedoen. Sommigen zegden dat ze wel mee wilden doen, maar dat ze zich comfortabeler voelden om één procent te geven na aftrek van hun maandelijkse huur of lening. Dat is voor ons even goed: we vinden het vooral fijn dat we met viertig personen bewust kunnen geven.

Via een facebookgroep inspireren we elkaar om Belgische en internationale organisaties te steunen. In een maandelijkse nieuws-mail lijsten we op wat in onze facebookgroep gepost wordt, aan welke goede doelen geschonken is. Die projecten zijn zeer uiteenlopend: vaak zijn het kleinere projecten waar iemand van ons een band mee heeft. Zo stellen vrienden van de scouts ‘schenk-een-dag-op-kamp’ voor: met twintig euro kan je één kampdag betalen voor kansarme jongeren. Een IT’er van de groep wil ook een deel van zijn tijd schenken: organisaties kunnen hem gratis ‘inhuren’. Een architecte stelt voor om de bouw van een schooltje in Congo te steunen waar zij aan meewerkt via ‘Architecten Zonder Grenzen’.

Het is voor ons heel fijn om zo samen met vrienden iets klein te kunnen doen en ons door elkaar te laten inspireren.

Elisabeth E.

Wil jij ook aansluiten bij deze groep? Stuur dan een mail naar elisabetheneman@outlook.com

Lees ook