Peace Event te Brussel: 21.4.2024

 

Laten we in deze tijden van conflict, oorlog en radicalisering getuigen van de kracht van menselijke broederschap!

Noteer alvast de datum in je agenda: op 21 april 2024, het vredes-event georganiseerd door Dialogue4All, de Juniors en de Jongeren voor een Verenigde Wereld, in samenwerking met People’s Prayer for Peace.

Een evenement voor alle generaties om samen een krachtige boodschap te geven aan de samenleving: Jongeren geloven dat vrede mogelijk is. Samen met hen willen we nabij zijn aan degenen die lijden onder gevolgen van de oorlogen, ook met ons gebed, en hen dat laten voelen.

21 april zal de conclusie zijn van een vormingstraject in geïnspireerd en inspirerend burgerschap dat in november 2023 begon.

Programma:

Plaats: Imelda Instituut, Picardstraat 170, 1080 Molenbeek-Sint-Jan, Brussel.

In de voormiddag: moment van ontmoeting, getuigenissen en artistieke bijdragen, en een interreligieus gebedsmoment voor de vrede: People’s prayer for Peace.

In de namiddag: workshops en Run4Unity, een sportevenement voor de vrede, dat kadert in de internationale Run4Unity (Focolarebeweging), op het open terrein naast ‘Tours en Taxis’, Sint-Jans-Molenbeek, met deelname van diverse scholen en groepen.

‘Give Peace a Hand’ is vertrokken vanuit de jongeren, maar het is een inter-generationeel event, met speciale programma’s voor de kinderen.

Meer info: https://www.dialogue4all.org/nl/give-peace-a-hand-nl

Lees ook