Rhythms of Hope – een avond vol muziek voor Libanon

 

Een avondfestival in het Centrum Eenheid in Rotselaar, 300 muziekliefhebbers verzamelden zich op zaterdag 9.9.2023 in de zalen van het centrum of op het grote grasveld buiten, een formule die ontmoetingen en de keuze tussen verschillende muziekstijlen mogelijk maakte

Die dag was het mooi en heet, en de stoelen en tafels die buiten stonden, nodigden uit om eventjes met vrienden te ontspannen. Veel mensen brachten de avond buiten door tot de koele avondlucht hen aanspoorde om naar binnen te gaan. Hoe kon iemand de Libanese specialiteiten weerstaan die de hele avond werden aangeboden?

sdr

In blokken van 45 minuten deelden twee of meer artiesten het podium, dat voor de gelegenheid was omgetoverd met heel wat projectoren en versterkers. Het repertoire varieerde van klassieke muziek tot akoestische folk en ritmische pop en rock. Hélène, Gaëlle & Ben, Woodentale, Doc Willow, GenTonic en Miguel Semaan gaven hun optredens gratis ter ondersteuning van het project van de avond.

dav

De crisis in het land van de ceders haalt weliswaar niet de krantenkoppen, maar 75% van de bevolking kan zijn medische zorg niet meer betalen! De opbrengst van het concert op 9 september ging dan ook naar de ngo Nieuwe Mensheid, die kwetsbare mensen helpt om hun farmaceutische uitgaven te betalen.

Met ticketprijzen van €9 tot €99 en bijdragen van vrijwilligers van alle leeftijden werd in totaal €7.834 opgehaald.

Een avondfestival met een steeds warmere sfeer, afgerond met een jamsessie en een free podium dat voor iedereen toegankelijk was. Het was een succes dat ons doet dromen van soortgelijke initiatieven in de toekomst.

Lees ook