‘Samen voor Europa’: Forum op 9-11.5.24

 

Op 9-10-115.24 vind het FORUM OVER DE STAAT EUROPA in Brussel plaats, met de titel “De dringende noodzaak om broederschap in Europa te wekken”. We werken hieraan samen met het Schuman Centrum voor Europese Studies en het Comité van ‘Samen voor Europa’ in België .

Deelnemers zullen Schumans visie verdiepen over “een gemeenschap van volkeren die diep geworteld is in christelijke waarden”

Op het forum van dit jaar worden de deelnemers tijdens de plenaire openingszitting (vrijdagavond) uitgenodigd om zich bewust te worden van de fundamentele identiteit van Europa en de geschiedenis die Europa vanaf het begin heeft gevormd. De tweede plenaire sessie, op zaterdagochtend, zal een oproep zijn tot broederschap in een gepolariseerd en gebroken Europa. De derde plenaire sessie, die het forum op zaterdagnamiddag afsluit, zal ons aanmoedigen de toekomst hoopvol en realistisch tegemoet te zien.

Het volledige programma vindt plaats gedurende drie dagen van 9 tot 11 mei.Je bent in het bijzonder uitgenodigd om de viering op vrijdagavond 10 mei en de dag van 11 mei vanaf 9.00 uur bij te wonen.

De bijeenkomsten worden gehouden in de kerk van de Karmelieten, Gulden Vlieslaan 45, 1050 Brussel.

Inschrijven is verplicht voor zaterdag en kost €35,00 inclusief lunch en koffie. Dit is de link voor inschrijving op: Inscrivez-vous ici.

Je vind er ook de link naar het volledige programma in drie talen:

Promoting a dialogue on Europe today in the light of the vision of the ‘Father of Europe’ for a community of peoples deeply rooted in Christian values.

 

Lees ook