Mariapolis 2021 SAMEN

 

in het Centrum Eénheid van Rotselaar – voor alle generaties

details en inschrijving : www.mariapolis.be

Heb je ook behoefte aan geestelijke herbronning en aan het ervaren van echte menselijke relaties? Jong en oud, gezinnen en alleenstaanden zijn welkom op de Mariapolis-ontmoeting van woensdagnamiddag 14 tot en met zondag 18 juli 2021 in het focolarestadje Mariapolis Vita in Rotselaar/Wezemaal (bij Leuven).

De thema’s: de vreugde van het samenkomen om broederlijk te durven zijn op elk moment; hoe met de crisis op individueel en maatschappelijk vlak omgaan opdat ze een kans wordt om te groeien; integrale ecologie met haar spirituele dimensie; elkaar helpen om zich te verwonderen over de schoonheid van de natuur en de schoonheid van ieder mens die een geschenk is voor de anderen.

Op het programma staan een dagelijks moment van verdieping en uitwisseling, geïnspireerd door de Spiritualiteit van Eenheid van de Focolarebeweging, en een eucharistieviering. Daarnaast zijn er momenten voor spel, ontspanning, sport en vrije tijd.

Kortom, vakantiedagen van herbronning in een familiale sfeer, om SAMEN, ongeacht onze religieuze en filosofische overtuigingen, te bouwen aan een rechtvaardiger samenleving waarin de mens, de relatie, het respect voor de aarde en al haar bewoners op de eerste plaats komen.

Omwille van de sanitaire maatregelen zal het aantal deelnemers beperkt zijn.

  • Het is daarom essentieel snel in te schrijven want zodra dit aantal bereikt is zullen we genoodzaakt zijn de inschrijvingen af te sluiten.
  • Dit jaar is deelname zonder inschrijving niet mogelijk, vooral omwille van het beperkt aantal deelnemers in de zaal.
  • Ook de deelname aan gans de Mariapolis, t.t.z. 4 dagen, is essentieel om de organisatie in deze omstandigheden mogelijk te maken. Een “geïmproviseerd bezoek van 1 dag “ is dus dit jaar spijtig genoeg niet mogelijk.
  • We nodigen al diegenen die niet aanwezig kunnen zijn uit om via streaming de sterke momenten van de Mariapolis mee te maken. De link hiervoor zal enkele dagen voordien gestuurd worden aan alle personen die verbonden zijn met de Focolarebeweging.
  • Elke deelnemer aan de Mariapolis verplicht zich ertoe de sanitaire maatregelen in acht te nemen zoals ze in juli van toepassing zullen zijn.

 

 

Lees ook