United World Project #DaretoCare – DurfZorgDragen voor de anderen en voor de planeet

 
 

De nieuwe website DareToCare is er!

 

‘ Voor een betrokken burgerschap en een politiek van broederlijkheid en eenheid’. Dit is het thema dat de jongeren van de Focolarebeweging kozen voor hun Internationale project. Via dit project willen ze onderwerpen als verantwoordelijkheid en zorg bovenaan op de politieke agenda zetten. Zowel lokaal als internationaal.

Het slotevent van het Project#DareToCare vindt plaats in Brussel, hoofdstad van Europa, tijdens de ‘Week voor een Verenigde Wereld’ van 1-9 mei 2021.

Ook wij kunnen mee doen aan het project DareToCare !

Meer op: https://dare-to-care.be/nl/home-nederlands/

http://www.unitedworldproject.org; en daretocare.belgium@gmail.com

We kunnen ons allemaal aansluiten bij het project DurfZorgDragen.
Wil je weten hoe?

Menu

·   DareToCare parcours· Agenda      
·   De stappen: 1. Leren· Initiatieven over de hele wereld
·  2. Handelen·  Slotevent in Brussel
·  3. Delen

Waarom #DareToCare?

We nodigen iedereen uit om de samenleving een nieuw fundament te geven en de mens – elke mens – daarbij centraal te stellen.

COVID 19 heeft ons laten zien hoe hard we elkaar nodig hebben. Jong en oud heeft zorg opgenomen voor en ook zorg ontvangen van.  Zorgen voor is belangrijk. Dit brengt ons dichter bij elkaar. Laat ons de kans nemen om niet terug in oude gewoontes te vallen. Laat ons het zorgen centraal stellen in de huidige verandering: bij ons dagelijkse doen en laten, bij het leven in onze gemeenschappen, bij onze politiek, bij ons wereldburger zijn.

De oproep tot ‘zorg geven’ gaat ver, het haalt eigenschappen naar boven zoals medeleven, empathie. Het stimuleert de creativiteit in het zoeken naar oplossingen en in het nemen van initiatieven.

Een wereld die zorg draagt voor elkaar zal een wereld zijn die meer één is.

Geef toe dat we allemaal dromen van een wereld waar we allemaal om mekaar geven, een wereld waar broederlijkheid geen hol woord is.

Wil je deze droom mee waar maken?

Wie zijn wij?

We zijn Jongeren voor een Verenigde Wereld (Y4UW), geïnspireerd door de Focolarebeweging. We zetten ons in voor een meer broederlijke en verenigde wereld.

We hopen dat zorg dragen voor en respect de nieuwe hoeksteen wordt voor politiek, economie, arbeid, milieu, sport, communicatie en wetenschap. Of zoals Maria Voce (voorzitter van de Focolarebeweging) zei:

De enorme behoefte aan vrede waar de mensheid uiting aan geeft, zegt ons dat leven als één familie niet alleen een waarde, niet alleen een methode is maar een wereldwijd paradigma, een denkmodel voor politieke vooruitgang“.

Elk jaar willen we met het ‘United World Project’ (UWP) een thema in de kijker zetten, een ‘Pathway’ (parcours) volgen. Dit jaar zetten we ‘Actief en Politiek Burgerschap voor Eenheid‘ extra in de verf en dat vraagt de durf om zorg te dragen!

Als je het project #DareToCare met een financiële bijdrage wilt ondersteunen, kunt u dat doen via : “Jongeren voor een verenigde wereld” BE08 7855 4238 6013 Met de melding: DareToCare.

DE STAPPEN
Leren

De weg naar het zorg dragen  loopt via:

  • luisteren en dialoog
  • inzet voor gelijkheid en rechtvaardigheid
  • de realisatie van broederschap en het algemeen belang
  • actieve deelname aan de politiek
  • milieuverantwoordelijk gedrag

Vergeet niet een kijkje te nemen op de YOUTUBE pagina  https://www.youtube.com/channel/UCwLEZ2JESHbayS0Rzx2AbWw

waar meerdere vormingen in verschillende talen online beschikbaar zijn.

Vb:

Handelen

Laten we geen dag voorbijgaan zonder een concreet engagement,  Dat kan een  gebaar zijn, een glimlach, een paar woorden of een groter initiatief … De mogelijkheden zijn ontelbaar!

Delen

Om verbinding te maken, ons ideeën te geven of te ondersteunen, geef ons feedback van wat DareToCare in jou en om je heen los maakt: daretocare.belgium@gmail.com

Op internationaal niveau: http://www.unitedworldproject.org/en/daretocare/

AGENDA

Er worden heel het jaar acties georganiseerd rond dit thema.(van juni 202 tot mei 2021) Elke twee maand worden de activiteiten van een ander continent in de kijker gezet, zie ‘#DareToCare in my city”. In augustus was Latijns-Amerika aan de beurt, deze vind je op onderstaande link: https://www.youtube.com/watch?v=TQpEENgKDcQ

We sluiten het jaar af met de Week voor een Verenigde Wereld van 1 tot 9 mei 2021.

Slotevenement in Brussel

We sluiten het jaar af met de Week voor een Verenigde Wereld van 1 tot 9 mei 2021.

– van 1-6 mei worden wereldwijd lokale evenementen gepland. Sluit je aan?

– van 7-9 mei sluiten we af met een internationaal evenement in Brussel

De Corona-crisis stelt ons voor uitdagingen en zal ons aanzetten om dit op een creatieve manier aan te pakken!

Fotogalerij

Lees ook