Week voor een verenigde Wereld 2020 – Together4Peace

 

Wil je, in deze dagen van ‘Blijf in je kot’, je hart openen voor de dimensies van de wereld?

De Juniors van Together4Peace en de Jongeren voor een Verenigde Wereld uit België en Luxemburg nodigen iedereen uit om deel te nemen aan hun activiteiten van de Week voor een Verenigde Wereld:

  • Van 1 tot 7 mei kunnen jullie elke dag om 12 uur aansluiten bij een vredesgebed: TimeOut4Peace en dat via streaming http://rebrand.ly/R4U2020 : een moment van bezinning, meditatie, en gebed voor vrede in de wereld samen met jongeren van Franstalige landen (Frankrijk, Zwitserland, ….).
  • 2 mei om 12.00 uur: we reizen de wereld rond om ervaringen te delen over verbondenheid, acties en projecten rond mensenrechten, rechtvaardigheid en vrede. Met de hulp van experts zullen we proberen te begrijpen hoe we dit historische moment best kunnen leven. Rechtstreeks te volgen op www.unitedworldproject.org – www.focolare.org – http://collegamentoch.focolare.org/ Op deze laatste link kan je de Nederlandstalige uitzending een paar dagen later volgen.
  • 3 mei van 11.00 tot 12.00 uur Run4Unity (zie hieronder)
  • 8 mei – Café à la Bonheur – Aangezien de Jongeren voor een Verenigde Wereld het maandelijkse “Café à la Bonheur” aan de Hoogstraat, te Brussel, niet kunnen organiseren, stellen ze voor om samen een ‘virtueel bier’ te drinken, en het bedrag van uw gebruikelijke bier te doneren aan een van de volgende projecten: Nativitas (Brussel) – Nochebuena Projects (Filipijnen) – UMAR (Ecuador)). Meer info? KLIK HIER: notre évènement Facebook
  • 9 mei van 10u30 tot 12u10, workshop met als titel : “Doet het Coronavirus de solidariteit groeien of inkrimpen ? Ons antwoord ?”

Week voor een verenigde Wereld

Van 1 tot 7 mei van elk jaar is de United World Week, onderdeel van het ‘United World Project’, een Laboratorium en een Expo over de hele wereld, om verhalen, acties en initiatieven te laten zien die in alle delen van de wereld bijdragen aan het bereiken van broederlijkheid, eenheid en vrede tussen volken en individuen. Dit jaar zal de United World Week als gevolg van de Covid-19 epidemie 100% online zijn.

Ze sluit zich dus symbolisch aan bij de oproep tot een wereldwijd staakt-het-vuren van VN-secretaris-generaal António Guterres en bij verschillende recente aansporingen van paus Franciscus om vrede te sluiten en rekening te houden met de meest kwetsbaren, vooral in deze tijd van pandemie.

Run4Unity

is een wereldwijde estafette en wil één keer per jaar tieners met elkaar verbinden over de hele wereld. In 24 uur, van de ene tijdzone naar de andere, worden overal activiteiten opgezet met één en hetzelfde doel: uiting geven aan onze inzet voor vrede en de Gulden Regel promoten: “Doe aan anderen wat je wilt dat men voor jou doet”.

De huidige inperkingsmaatregelen, veroorzaakt door de COVID-19-pandemie, houden de tieners niet tegen om dit te leven. Dit event kan je in streaming volgen door vanaf 10u30 verbinding te maken met de Facebook-pagina van het event. Sommige delen van het programma zijn in het Nederlands; andere in het Frans.

De hoofdrolspelers zijn de Juniors zelf. Iedereen van 13 tot 19 jaar kan actief deelnemen aan Run4unity op 3 mei.

Op zaterdag 9 mei kunnen deze Juniors zich ook inschrijven voor een workshop, nog steeds virtueel, van 10u30 tot 12u10, met als titel : “Doet het Coronavirus de solidariteit groeien of inkrimpen ? Ons antwoord ?”

Internationale info op : Run4Unitywww.unitedworldproject.orgUnited World Week

Lees ook