Okrugli sto na temu “Pedagogija zajedništva”

 
22 mart 2015 15:00 - 17:00
- "IZAZOV ZA POJEDINCE I ZAJEDNICU", povodom obeležavanja sedme godišnjice upokojenja Kjare Lubik.

U programu: glavni predavač – dr Pjer Benoa (profesor stranih jezika, pedagog, referent UNESKO-a, Pariz – Francuska) “Pedagogija zajedništva – novost, uzajamnost, univerzalnost”, učesnici okruglog stola: profesori,  pedagozi i nastavnici iz Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Učesnici će izneti iskustva i viđenja u primeni ideja pedagogije zajedništva na različitim stupnjevima obrazovanja, od obdaništa do visokoškolskih institucija.

Mesto održavanja: Kulturni centar „Čukarica“ (Turgenjevljeva ulica br. 5, Beograd).

Sa radošću očekujemo pedagoge, prosvetne radnike, studente, roditelje i sve koje žele da saznaju više o projektu Pedagogije zajedništva, koji obuhvata međunarodnu grupu naučnika i stručnjaka u svetu obrazovanja sa ciljem da se definiše teorija obrazovanja koja prolazi iz duhovnog iskustva, misli i života Kjare Lubik i Pokreta Fokolara.

Kjara Lubik (1920.-2008.) – dobitnica UNESKO-ve nagrade za edukaciju za mir (1996. godine) i počasnih doktorata iz 16 disciplina, među kojima i pedagogija.

 „Samo kroz pravilno obrazovanje i vaspitanje, kao pojedinci i kao zajednica, možemo da postanemo: sposobni za saradnju, dijalog, susrete sa drugim ljudima, sa drugim kulturama. Na kraju, kroz pravilno vaspitanje – uz Božiju blagodat – možemo da težimo ličnom i zajedničkom savršenstvu“. (K.Lubik)

Za više informacija pišite nam

Pozivnicu možete da preuzmete ovdepdf

 

Rules(500)