Pedagogija zajedništva: uoči okruglog stola

 
Projekat obuhvata međunarodnu grupu naučnika i stručnjaka u svetu obrazovanja sa ciljem da se definiše teorija obrazovanja koja prolazi iz duhovnog iskustva, misli i života Kjare Lubik i Pokreta Fokolara.

Sakuplja razmišljanja i iskustva, koordinira studije i istraživanja u oblasti pedagogije o značaju relacione dimenzije utemeljene na Hristovom testamentu “volite jedni druge kao što sam ja vas voleo”, kako bi “svi postali jedno”. Projekat ima zadatak da definiše smernice „pedagogije zajedništva” kroz posebne forme i kategorije istraživanja i ideja u oblasti obrazovanja, sa posebnim osvrtom na doprinose iz različitih kulturnih područja.

“Pedagogija zajedništva je nova paradigma koja predstavlja i zahteva življenje dubokih odnosa, kvalitetnu ljubav zasnovanu na najuzvišenijim vrednostima, otvorenu drugom, velikodušnu, bezinteresnu u neposrednoj razmeni među svima.“ (Kjara Lubik)

Više o Pedagogiji zajedništva pročitajte ovde

Okrugli sto “Pedagogija zajedništva – izazov za pojedince i zajednicu”, Kulturni centar “Čukarica” (Beograd), 22.03.2015.

Rules(500)