Internationale bijeenkomst van Gebed voor de Vrede in Rome

 

Op dinsdag 20 oktober vindt in Rome de 2020-editie plaats van de Internationale Gebedsbijeenkomst voor de Vrede, met vertegenwoordigers van de grote religies van de wereld, gepromoot door Sant’Egidio. Paus Franciscus, patriarch Bartholomeus, de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen, de president van de Italiaanse Republiek Mattarella, de voorzitter van de Focolarebeweging M. Voce zullen aanwezig zijn.

Het is mogelijk om het evenement te volgen in streaming: https://preghieraperlapace.santegidio.org

“We zijn erg blij dat deze bijeenkomst kan plaatsvinden, want we hebben woorden van vrede nodig, van hoop die duiden op een toekomst voor de mensheid die zo sterk lijdt onder deze pandemie. “Met deze woorden presenteerde Marco Impagliazzo, voorzitter van de gemeenschap van Sant’Egidio, de gebeurtenis getiteld “Niemand redt zich alleen – Vrede en Broederschap”.

Tijdens deze bijeenkomst zal er ruimte zijn voor gebed, ieder volgens zijn eigen traditie. Daarna zullen de interventies van de leiders de bijdrage van de religies aan de opbouw van een toekomst van vrede en broederschap benadrukken, vooral op dit moment dat de pandemie een grote economische en sociale crisis uitlokt.

De voorzitter van de Focolarebeweging, Maria Voce, zal ook deelnemen aan het evenement.

Daarna vindt rond 17.20 uur een bijeenkomst plaats op het Capitolineplein. Tijdens de plechtigheid zullen de president van de Italiaanse Republiek, Sergio Mattarella, de stichter van de gemeenschap van Sant’Egidio, Andrea Riccardi, en, via een videoboodschap, de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, het woord nemen.

Volgen de toespraken van de Patriarch van Constantinopel Bartholomeus I, de opperrabbijn van Frankrijk Rav Haim Korsia, de Secretaris-generaal van het Comité Superieur van de Menselijke Broederschap, Dr. Shoten Minegishi (Soto Zen Boeddhisme), Dr. Karmaljit Singh Dillon (Sikh Gurdwara Parbandhak Nationaal Comité), Divya Punchayil Prashoban (Hindoeïsme) en, ten slotte, Paus Franciscus.

De ceremonie zal worden voortgezet met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de pandemie en alle oorlogen, de lezing van de Oproep tot Vrede 2020, die door een groep kinderen zal worden overhandigd aan de ambassadeurs en vertegenwoordigers van de nationale en internationale politiek. Paus Franciscus zal de Vredeskandelaar aansteken

Lees ook