MARIAPOLIS Zomerbijeenkomst “SAMEN”

 

De ervaring met de pandemie heeft duidelijk gemaakt dat er grote behoefte is aan geestelijke herbronning en authentieke menselijke relaties. De Mariapolis biedt een vierdaagse gezinsvakantie om samen enkele aspecten te beleven van de spiritualiteit van eenheid en de mogelijkheid om relaties van wederzijdse liefde op te bouwen.

Jong en oud, gezinnen en alleenstaanden zijn welkom van woensdag 14 tot en met zondag 18 juli 2021 in het pilootstadje Mariapolis Vita, Aarschotsesteenweg 389, 3111 Rotselaar/Wezemaal (bij Leuven).

De thema’s zijn: de vreugde van het samenkomen om op elk moment broederlijk te durven zijn; hoe crises op individueel en maatschappelijk vlak beleven als een kans om te groeien; integrale ecologie met haar spirituele dimensie; elkaar helpen om zich te verwonderen over de schoonheid van de natuur en de schoonheid van ieder mens, een geschenk voor anderen.

Het programma omvat een dagelijkse tijd van verdieping en uitwisselen in het licht van de spiritualiteit van de eenheid van Focolare, en een eucharistieviering. Dan zijn er momenten van ontspanning, sport en vrije tijd. Kortom, enkele vakantiedagen in een familiale geest, om SAMEN, ieder vanuit zijn overtuiging, een samenleving in het klein op te bouwen waarin de relatie met de ander, het respect voor de aarde en al haar bewoners een primaire plaats innemen.

Gezien de gezondheidsmaatregelen is het van essentieel belang dat u zich vóór woensdag 30 juni inschrijft: www.mariapolis.be

Wie er niet bij kan zijn, kan de hoogtepunten toch meebeleven via streaming. Een paar dagen voor de Mariapolis zal de link worden verstuurd naar iedereen die verbonden is met de Focolarebeweging.

Het spreekt vanzelf dat alle deelnemers zich ertoe verbinden de sanitaire maatregelen die in juli van kracht zullen zijn, na te leven.

Info: Vera Dewals tel 0474-62.36.70, info@mariapolis.be

Lees ook