Programma van het internationale event THE ECONOMY OF FRANCESCO

 

Het event wordt online gehouden van 19 tot 21 november.

2020 11 The Economy of Francesco program ENG

Maria Gaglione, uit het organisatieteam, heeft de achtergronden van de deelnemers verzameld: economen, onderzoekers, specialisten en universiteitsprofessoren, ondernemers en starters, studenten, activisten en actoren van verandering uit 115 landen over de hele wereld.
“Het is essentieel om nieuwe generaties economen en ondernemers op te leiden en te ondersteunen” om een nieuw ontwikkelingsmodel te promoten dat “niet uitsluit maar omvat” en geen ongelijkheden veroorzaakt. In zijn toespraak tot economen en bankiers benadrukte de paus de urgentie van een “ecologische omschakeling” van de economie en drong hij aan op de beslissende rol van de jongeren. Hij nodigt hen uit om deze vragen te bespreken in Assisi (Italië), waar de heilige Franciscus “zich van alles ontdoet om God te kiezen als de Noorderster van zijn leven, hij wordt arm met de armen (…). Zijn keuze voor armoede gaf aanleiding tot een zeer eigentijdse visie op de economie. “De vergadering, getiteld Economy of Francesco, wordt online gehouden van 19 tot 21 november. Maria Gaglione, van het organisatieteam, verzamelde de verhalen van de deelnemers:
“De jongeren die op de oproep van de paus hebben gereageerd, zijn economen, onderzoekers, academici en universiteitsprofessoren, ondernemers en starters, studenten, activisten en changemakers uit 115 landen over de hele wereld. Zij zijn zelf de “bouwers” van een eerlijkere en meer inclusieve economie. Universiteiten, bedrijven en de gemeenschappen waarin zij actief zijn, zijn “bouwplaatsen van hoop”, zoals de Paus het definieert. Hun motto is “Niemand achtergelaten”. Hierin zijn ze als de heilige Franciscus die een nieuw leven heeft gekozen om zich aan de armsten te wijden. »

In verband met de pandemie zal het evenement, dat gepland is voor maart, in november online gaan. Hoe zal het gebeuren?
De primaire focus van het evenement is behouden, opgevat als een kans om de stem, het denken en de perspectieven van jonge economen en ondernemers te laten zien. Al maandenlang werken ongeveer 1200 jongeren uit alle continenten aan de grote thema’s van de huidige economie, waarbij ze proberen schijnbaar ver uiteenlopende dimensies met elkaar te verzoenen: financiën en menselijkheid; landbouw en justitie; energie en armoede, enz. De bijeenkomst in november zal de fundamentele stap zijn in een proces dat al gaande is om de ervaring en het werk van deze maanden te delen. De voorstellen en beschouwingen vinden hun plaats in de verschillende sessies van het online programma, waar de jongeren in dialoog gaan met internationaal gerenommeerde economen en deskundigen. Er zullen verbindingen zijn vanuit de symbolische plaatsen van Assisi en momenten waarop de jongeren hun verhalen zullen delen. En ruimtes voor kunst, poëzie, meditatie, territoriale realiteiten.

Een groot deel van het programma zal in streaming beschikbaar zijn door verbinding te maken met http://www.francescoeconomy.org.

Lees ook