Eucharistievieringen opnieuw in de parochiekerk

 

“Een lichtpunt in het donker”, zei de eerste persoon die zich inschreef voor de eucharistievieringen in de parochiekerk Sint-Martinus van Wezemaal. Eucharistievieringen in de parochiekerk, is dat zo buitengewoon?

In coronavirustijden wel. Vanaf november werden de coronamaatregelen van de federale regering minder streng maar vieringen mochten door maximaal 15 personen bijgewoond worden, en dat is niet veel voor de advent en voor kerstmis. Voor velen een bittere pil, ook al werd op veel plaatsen, ook in de parochiale zone Rotselaar, elke zondag een on-line viering uitgezonden.

Gelukkig rijpte langzaam aan het voorstel om op de weekdagen, in samenwerking met de pastoor en twee focolarepriesters van de Mariapoli Vita (focolarestadje in Rotselaar), vieringen in beperkte kring te laten doorgaan in de parochiekerk van Wezemaal.

Het initiatief startte op 4 januari. “Wat was het hartverwarmend om eindelijk weer samen ” live ” eucharistie te vieren, schreef iemand. […] Met communie als hoogtepunt !  Het was al zo lang geleden ! Het voelde als thuis komen omringd door de zussen en broers van Focolare…”

 

Lees ook