Zr. Zita Lachenmayer: een vervuld leven

 

Zr. Zita Lachenmayer maakte deel uit van de congregatie van Notre Dame ‘ de kanunnikessen van de H. Augustinus’. Ze is heel sereen op 7 april 2021 naar de Hemel vertrokken.

Ze was 101 jaar, geboren in Duitsland aan de Bodemzee. Ze heeft de spiritualiteit van de eenheid in oktober 1987 leren kennen. Iedere maand nam ze deel aan bijeenkomsten van het ‘Woord van Leven’ die Mathias Schmetz leidde, priester-focolarino. Ze gaf zich tot het uiterste door het Woord onmiddellijk te beleven en haar ervaringen te delen.

In 2003 kwam ze naar de Mariapolis Vita te Rotselaar, in het huis van de religieuzen, bij Sr. M. Goretti die daar reeds 9 jaren leefde. Met andere zusters aanwezig, probeerden ze door de band van eenheid en wederzijdse liefde, de aanwezigheid van de Verrezen Heer in hun midden te verdienen. “De Verrezen Heer” is ook de naam die Chiara aan hun huis (dat ook een vormingsschool was voor religieuzen) had gegeven.

Met haar stralende glimlach verwelkomde Zr. Zita iedereen en bood haar zelfgemaakte taarten aan (ze was dochter van een banketbakker). Samen met Zr. Goretti was zij een liefdevolle aanwezigheid die mensen van alle leeftijden aantrok en getuigde van de schoonheid van een leven voor God.

 

Lees ook