“Kjara Lubik: jedinstvo i politika”

 
7. godišnjica smrti Kjare Lubik (1920.-2008.) biće obeležena kroz produbljivanje političke dimenzije duhovnosti jedinstva i njenog uticaja na obnovu političkog delovanja.

Ova manifestacija ima cilj:

  • da se produbi duhovnost jedinstva u njenoj „političkoj“ dimenziji, shvaćenoj u širokom smislu kao učešće svih građana u izgradnji svog grada, svoje zemlji, jedinstva među narodima.
  • pogled na politiku kao na platno jedne mreže u su kojoj ekonomija i pravo, zdravstvo i socijalna dimenzija, komunikacija i životna sredina, umetnost i kultura, usmereni prema obnovi.
  • naš doprinos da budemo građani sveta, da volimo zemlju drugog kao svoju, doprinosimo miru, ne rečima, već delima. Održimo živim san o univerzalnom bratstvu.

 Svetski događaj se sastoji od velikog broja manifestacija koje će se odviti u različitim delovima sveta i u kojima će biti istaknut identitet harizme Kjare Lubik vezan za političko delovanje, kroz predstavljanje priča ličnih promena i zalaganja u društvenim pitanjima, koja se kreću od zajedničkog rešavanja problema naselja do političkog zalaganja na nacionalnom i internacionalnom nivou. Sve ovo su prilike da se sa obnovljenom svesnošću ispriča “san” koji je animirao život i ideju Kjare Lubik: “univerzalno bratstvo“.

 Centralni događaj: 12. marta u Italijanskom Parlamentu (Rim).

Više informacija na web sajtu: www.politicsforunity.com

Rules(500)