Ecologische Adventskalender 2019 voor kinderen (3-12 jaar)

Ecologische Adventskalender 2019 voor kinderen (3-12 jaar)

Deze kalender wordt al ruim dertig jaar verspreid door de Nieuwe Families van de Focolarebeweging. Deze biedt de gelegenheid om de advent op een originele manier te beleven thuis, in de parochie of in de klas.
Dit jaar hoorden we veel over klimaatverandering. Als christenen zijn we erg bezorgd over ecologische kwesties. Daarom moedigt de kalender […]

[Lees verder]
Libanon – het mozaïekland

Libanon – het mozaïekland

Het heeft mogelijk alle geloofsbrieven om een model van sociale en religieuze co-existentie voor de hele wereld te zijn, maar de lange economische en politieke crisis zal dit evenwicht waarschijnlijk verstoren. De Focolari proberen al vijftig jaar een bijdrage te leveren.

Reis naar Syrië

Reis naar Syrië

Een reisverslag met Egilde Verì die na 14 jaar en een verschrikkelijk conflict terugkeert naar Syrië. Samen met haar gaan we naar Damascus, Homs en Aleppo om de lokale Focolare-gemeenschap te ontmoeten en te luisteren.

Eind- en vertrekpunt

Eind- en vertrekpunt

Op het einde van de bijeenkomst die plaatsvond van 14 tot 28 september 2019 in Rocca di Papa was er een diepe uitwisseling tussen de afgevaardigden van de Focolarebeweging uit de hele wereld en de Algemene Raad. Zo kwam het principe sterk in het licht dat vanaf het begin de toon gezet had en dat […]

[Lees verder]

Salut Salam vanuit Namen

Salut Salam vanuit Namen

Il y a quelques années, nous avons pris contact avec la mosquée de la rue Marie-Henriette à Namur, afin de créer un petit groupe de rencontre entre chrétien et musulmans. Il se fait qu’au même moment, des personnes du côté de la mosquée cherchaient à établir un contact semblable. Pour être francs, nous ne savions pas trop bien ce que nous cherchions exactement : activités communes, discussions, … ?

[Lees verder]
12345»