EcoOne – Medjunarodna mreža operatera na planu zaštite životne sredine i naturalizma Picture1

“EcoOne” je kulturna inicijativa koju promovišu i podržavaju docenti, istraživači i profesionalci koji rade u sektoru zaštite životne sredine i kojima je zajednička želja da povećaju sopstvena naučna znanja humanističkom i naučnom teorijom o problemima životne sredine.

Zvanični sajt:: www.ecoone.org

Cilj

Danas se EcoOne konfiguriše kao međunarodna mreža operatera na planu životne sredine i naturalizma. Čine je muškarci i žene svih uzrasta, kultura i veroispovesti koji proživljavaju teme zaštite životne sredine prožeti željom da doprinesu pronalaženju rešenja.

Njihovo intelektualno istraživanje se zasniva na nekoliko dobro utvrđenih kategorija na planu filozofske misli, religioznog i društvenog života, a to su briga, odgovornost i održivost, koje usmeravaju misao i akciju tematike zaštite životne sredine.

Program

U okviru Programa istraživačkog rada EcoOne pre donošenja tehničko-operativnih rešenja, definiše se odnos između osobe i prirode obnovljen i prilagođen današnjem trenutku, kojim bi se sačuvao značaj povezanosti svakog od nas sa prirodom. Ovo je jedna kulturna operacija koja na planu filozofije, religije i ponovnog otkrivanja – na sopstvenoj teritoriji –  uključuje one tradicije koje su kulturno obeležile pred-industrijsku prošlost svog naroda, kako bi tu ponovo otkrili suštinske elemente višeznačnog odnosa sa prirodom. Ključni elementi koji svojom bogatom, filozofskom, religioznom i umetničkom simbolikom i danas mogu biti prosvetljujući za suočavanje sa izazovima koji se nameću u oblasti zaštite životne sredine.

Picture2

Životne priče

test_marius=
Jedinstvo kao „srce ekumenizmaˮ

Jedinstvo kao „srce ekumenizmaˮ

Pre nekoliko dana, u okruženju radosti, mira i bratstva, završila se jedanaesta svetska Generalna skupština Ekumenskog saveta crkava u nemačkom gradu Karlsrue. Sledi iskustvo grupe iz centra „Unoˮ, međunarodnog sekretarijata za ekumenizam Pokreta Fokolara, koja je prisustvovala navedenom događaju.

[Pročitaj više]
test_marius=
SVET U SLICI – SLIKA SVETA

SVET U SLICI – SLIKA SVETA

Institut za studije kulture I hrišćanstva i Pokret Fokolara u Srbiji pozivaju sve stvaraoce da se jave na Konkurs za prikupljanje radova u oblasti vizuelne kulture Crkava i verskih zajednica na teritoriji Republike Srbije , pod nazivom “SVET U SLICI – SLIKA SVETA”.

[Pročitaj više]