Da bismo voleli Boga, koji je sam Ljubav, moramo prihvatiti Njegovu volju. (up. Mat 7,21)

“Ne moja volja nego Tvoja da bude“ (Luka 22,42). Potrudimo se svim snagama da ostanemo u Njegovoj volji i da Njegova volja ostane u nama. Kad bi se volja Božja ispunjavala kako na nebu tako i na zemlji, ispunila bi se Isusova želja izrečena u molitvi Očenaš. Pogledaj Sunce i njegove zrake: Sunce je simbol Božje volje, koja je Bog sam. Zraci su ta Božja volja za svakoga od nas pojedinačno. Priđi Suncu u sjaju njegovog zraka koji je jedinstven, neponovljiv, različit od svih drugih, te ostvari čudesni, jedinstveni plan koji Bog ima s tobom. Beskrajno mnogo zrakova, a sve iz istog Sunca… Jedna jedina volja, a ipak različita za svakoga od nas. Što su zraci bliže Suncu, to su si bliže medusobno. Što se više približavamo Bogu ispunjavajući revnosno Njegovu volju, to se više približavamo i jedni drugima, dok na kraju svi ne postanemo jedno.

(Kjara Lubik)

Životne priče

test_marius=
Šta je to Mariapoli?

Šta je to Mariapoli?

Pokret fokolara već više od pedeset godina neprekidno (uz pauzu od dve godine 2020/21. zbog korone) organizuje susret porodica pod nazivom »Mariapoli«. Susret se odvija u letnjem razdoblju, u drugoj polovini meseca jula (posle Petrovdana po julijanskom kalendaru), a ove godine održan je od 14. do 17. jula u Vršcu i prisustvovalo mu je 120 učesnika iz Srbije i Crne Gore.

[Pročitaj više]
test_marius=
„Samo je jedno potrebno“ (Lk 10,42)

„Samo je jedno potrebno“ (Lk 10,42)

Isus je na putu za Jerusalim gde njegova misija treba da se završi. Zaustavlja se u jednom selu u kući Marte i Marije. Jevanđelist Luka ovako opisuje dobrodošlicu koju su Isusu priredile dve sestre: Marta, u tradicionalnoj ulozi gazdarice, „vodila je brigu o služenju“ , dok je Marija, „sedeći kod Isusovih nogu, slušala Njegovu reč“ (stih 39).

[Pročitaj više]